Skal du være hjemme i vinterferien?

Vi har tips til aktiviteter for hele familien!

Du ser kanskje med blandet fryd på uka der noen må underholdes gjennom hele dagen, men frykt ikke! En uke flyr fort av gårde og her er noen tips om hva dere kan finne på sammen.

Uteaktiviteter

Vinterferien er en perfekt anledning til å bringe familien sammen i frisk luft. En tur ut i skogen med et bål, pølser og pinnebrød kan kurere enhver stresset mamma og pappa.

Dersom du er så heldig at snø er tilgjengelig kan skøyter, ski eller aking være en morsom aktivitet for både store og små. Snømannen Olaf er en populær figur som barna vil elske å gjenskape, eller prøv dere på litt mer avanserte snø- og isskulpturer. Kanskje isfiske også kan være en hit om det finnes en innsjø i nærheten?

Nærområdet

Bruk nærområdet for alt det er verdt! Er det lenge siden du har vært turist i egen by, kan dette by på opplevelser for livet, eller i hvert fall vinterferieuken. Besøk museer, parker, fine turområder, kino eller andre attraksjoner som ikke har blitt prioritert. For de litt eldre barna som liker både spenning og moro, er bowling, lasertag og paintball supre aktiviteter som gir både høy puls og sterkt konkurranseinstinkt.

Inneaktiviteter

Er det dårlig vær og barna ønsker å være inne, er det ofte populært å vri fokuset over på innendørs aktiviteter. Her er noen av våre tips:

–        Kle dere ut som prinser og prinsesser, og drikk te fra små kopper

–        Bygg slott av madrasser, dyner og puter.

–        Blås støvet av gamle brettspill

–        Ta et slag gammeldags kortspill

–        Se en god film midt på dagen

–        Lag noe godt sammen, for eksempel bollerPinnebrød:

Ingredienser:4 dl hvetemel1/2 ts salt2 ts sukker2 ts bakepulver5 ss soyaoljeca. 1 1/2 dl vannBoller:Ingredienser:1 l melk300 g smør250 g melis100 g fersk gjær1/2 ts kardemomme1.5 kg hvetemel

Pinnebrød:

Ingredienser:4 dl hvetemel1/2 ts salt2 ts sukker2 ts bakepulver5 ss soyaoljeca. 1 1/2 dl vann

Boller:

Ingredienser:1 l melk300 g smør250 g melis100 g fersk gjær1/2 ts kardemomme1.5 kg hvetemel