Se så fine Ikea-møbler kan bli!

Nettet er fullt av tips til hvordan du kan «hacke» og redesigne Ikea-møbler.

Alle har et forhold til Ikea. Det er de færreste norske hjem som IKKE har et eller annet fra den svenske møbelgiganten i et eller annet rom. Noen av oss elsker Ikea, andre har et mer ambivalent forhold til de masseproduserte møblene.

Uansett hvilken gruppe du tilhører, vil du sikkert bli overrasket, imponert og inspirert av alle de kule ideene til hvordan du kan tilpasse og redesigne Ikeas møbler slik at de plutselig ser helt annerledes ut. Se bare på bildet over. Her har en RAST-kommode får en total makeover av KariAnne Wood, som driver nettsiden Thistlewoodsfarm.com.

Nettet er fullt av slike tips og råd, og her finner du de beste av dem:

Ikeahackers.net – her finnes over 5000 bidrag fra folk over hele verden. Lær deg hvordan du gjør Billy-hyllen lavere, lager «mosaikk»-effekt på det slitne Lack-bordet, eller jazzer opp Rack-kommoden til det ugjenkjennelige.

Momtastic.com – denne nettsiden har samlet det de mener er de beste hacke-ideene i en oversikt som inneholder 101 Ikea-hacks.  For eksempel å gjøre en smal bokhylle til et trendy lavskap, eller male krakken Bekväm og legge mønstret tapet på trinnene.

HouseBeautiful – dette interiørmagasinets nettside har plukket ut det de mener er de 25 beste prosjektene for Ikea-redesign. Noen er såre enkle, som å bruke plastposestativet til å lagre gavepapir, mens andre er mer omfattende, som å gjøre trekommoden Tarva om til et rullende miniskatoll.

MyDomaine.com – interiørbloggen har plukket ut 16 morsomme Ikea-hacks. Her er for eksempel brukt kjøkkenoverskap til å lage en lang mediehylle til stuen, og kjøpt et enkelt rundt veggspeil som ved hjelp av et gammelt lærbelte til opphenging blir supertrendy.

På Youtube.com ligger det også en drøss med Ikea-hacks der du får steg-for-steg-instruksjoner til hvordan du går frem.