De stiligste fargene i 2018

Det er mye som skal kåres i det nye året – så også den hotteste fargen. Det finnes selvsagt ingen fasit på dette, det avhenger av hvem du spør. Men det finnes dem som har mer kunnskap om både farger og interiørtrender, så det er disse vi setter vår lit til når vi presenterer fargene som spås å bli de mest populære i det nye året.

ULTRAFIOLETT

Det er fargeinstituttet Pantone som har kåret denne knallfargen til å bli årets heteste. Og Pantone regnes som trendsetterne over alle når det gjelder fargevalg. både i interiør- og moteverden. Ifølge instituttets fargeeksperter signaliserer den «originalitet, oppfinnsomhet og visjoner som trekker oss inn i fremtiden».  Fargens fulle navn er PANTONE18-3838 Ultra Violet, og er en blåtonet lillafarge, eller det vi kanskje kan kalle knæsj lilla. For den vågale kan denne fargen fungere veldig bra i hjemmet.

BLÅTT

Den norske fargehandelkjeden Fargerike kårer også sin favoritt, og i år er det blått. Ikke én bestemt blåfarge, men et fargekart bestående av 16 blånyanser. Bildet viser farben Blåfjord.  Ifølge Tale Olivia Henningsen, kreativ leder i Fargerike, måtte det bli blått i år fordi når livet utenfor hjemmet er hektisk, er det fint å finne ro hjemme. Hun sier at blått er en farge som lindrer, helbreder og gir energi i form av å dempe stress.

HEART WOOD

Malingsprodusenten Nordsjö presenterte en grumsefarge med det klingende navnet «Heart Wood» som sitt forslag til årets farge. Denne fargen kan best beskrives som en dempet rosafarge med innslag av grått og beige. Her er også stikkordene ro og harmoni i hjemmet. En ganske anvendelig farge som passer til mange andre farger, men som kanskje får den som liker det maskuline til å steile.

CALIENTE

Den amerikanske malingsprodusenten Benjamin Moore holder imidlertid en knapp på sin «Caliente», en varm og rik rødfarge. Den signaliserer, styrke, endring, glede, begjær og selvtillit ifølge designteamet. Enten maler du hele rommet i rødfargen, eller så kan du velge én vegg, eller bare sprite opp med røde detaljer.