Gjenbruk og rampenisser – julen er her!


For de aller fleste er julen en spennende høytid med masse god mat og julestemning. For barna er det ekstra spennende med gaver og forventningene i hele desember. Selv om voksne kan bli lei julepynt finnes det en smart og lite tidkrevende måte å pynte til jul.

Spar opp julepynt over flere år

Kjøp en eller to fine julepynt gjenstander hvert år, som du kan gjenbruke. Det er bedre å bruke litt mer penger på noe skikkelig, enn noe juggel du ikke er stolt av å rydde frem neste år og kanskje kaster. Tenk gjenbruk!

Juletreet

Gjør noe ut av selve innkjøpet og pynten. Ta med familiemdlemmer og velg ut treet du ønsker å ha i stuen. Det er også helt greit å handle plastjuletre, da de nå kommer i mange flere og ekslusive utgaver enn tidligere. Beholder du det over mange år med godt vedlikehold er det også en liten julegave til naturen. Sørg for å samle familien på en pyntesesjon, der dere gjør noe i felleskap. Stjerna skal på toppen og kanskje er det minstemann i familien som får sette den på plass?

Bordet

Røde, hvite og grønne juleduker er populært. Det er også farger og materialer som ikke går av moten. Spør gjerne eldre i familien om de har en duk til overs, eller som du kan arve. Det er alltid gøy å knytte gjenstander til historier eller familiemedlemmer. 

Godteskålen

Nøtter, rosiner, klementiner og twist. Her skal man kunne putte noe i magen uansett dag eller tidspunkt – og alle har sin favoritt. Det gir også fine farger som komplimenterer bordet, dekorasjoner og duken. Husk at du fint kan kjøpe både nøtter og frukt naturelle – det blir nok salt i julematen!

Inngangsparti

Lykter og sopelim. Kanskje en fjøsnisse eller annen dekorasjon. Det aller viktigste er dog å holde trappen og inngangspartiet fritt for snø og is. Det er utrolig hvor mye hygge det skaper å føle seg velkommen til folk ved at de har feid utenfor inngangen. 

Små overraskelser

For å lure frem et smil hos gjester eller familien, kan du sette ulike nisser på uventede steder. En liten nisse som passer på tannbørsten til lillegutt på badet? En nisse som stikker ut fra tørkerullen? En som stikker frem bak speilet i gangen? Kanskje til og med en som sitter utendørs og ser inn gjennom vinduet?

Vi i &Partners ønsker alle en riktig god jul og julefeiring!