Derfor kan du selge bolig akkurat når du trenger det!

Årsaker til oppgradering, nykjøp eller salg : for de aller fleste er bolig en nødvendighet, et sted å bo, og ikke en investering – selv om “den norske modellen” gjerne vil ha det slik. Det gjør at man kjøper og selger ofte av andre grunner enn at det er økonomisk optimalt. Det kan være arv, skilsmisse, stiftelse av familie, forøkelse, oppussing, boretsslag, jobb, skole, bortgang osv.

Livet går i sykluser, som ikke alltid sammenfaller med oppgang og nedgangsperioder i boligmarkedet. Akkurat nå utvikler markedet seg flatt til svakt, men volumet har vært høyt til tross for avmålt prisutvikling. Det kommer av at folk har boligbehov utenom investeringskrav. 

Plutselig får man et brev i postkassen om omfattende rehabilitering i boretslaget. Kanskje det ikke er riktig for deg, men for noen som liker området men har ønsket seg at balkonger og vinduer burde byttes. Da er det tid for skifte mellom en som ønsker noe annet – og en som ønsker det du har.

Andre flytter kanskje sammen som samboere og ønsker seg et nytt soverom. Barna har begynt på skolen og behovet for lekeplass til høytider og vennebesøk har økt. Da venter du ikke på at markedet faller i pris, slik at du kan gjøre et kupp. Du går på visning for å leve nå, og dekke behovene til din familie. 

Tilflyttingen til de store tettstedene og byene har økt betraktelig. Mange skylder på sentralisering, andre ser at dette er en gigatrend i nær sagt alle land i hele verden. Storbyene har en magisk tiltrekningskraft på unge mennesker på vei inn i arbeidsliv eller utdanning. Det er også her man finner godt betalte og interessante jobber. Jobbtilbud kommer uavhengig av bevegelsene i boligmarkedet. Det tas ikke hensyn. Takker du nei til drømmejobben fordi du må flytte til en bestemt by? Eller ser du etter boligalternativer? Det vil alltid være en viss etterspørsel uansett hvilken konjunktur boligmarkedet befinner seg i.

Derfor skal du heller ikke være redd for å teste markedet hvis du ønsker å selge. Ei heller vente for lenge hvis markedet har gått sidelengs. Det våkner til live raskere enn du kan forutse.

Har du behov for å selge bolig? Ta kontakt med din lokale &Partnersmegler i dag ved å klikke her!