Slik selger du bolig i et tregt marked!

Det er større usikkerhet i estimater for vekst i boligprisene, og i påvente av nye foreslåtte boliglånsregler, er det kanskje flere boligkjøpere som nå sitter på gjerdet. Historien har vist at selv om boligprisene faller i noen måneder, er det ikke påviselig et større trendskifte på gang.

Boligmarkedet kan handle sidelengs med svake måneder, før det eventuelt setter fart igjen. Status i Norge er at Norges Bank har hevet renten tre ganger, men har nå indikert at vi har nådd en rentetopp. Hvis rentene utvikler seg sidelengs, eller eventuelt blir satt ned igjen om et år, kan det sette fart i boligmarkedet når kjøperne får bedre visibilitet. 

Makroøkonomi hjelper deg lite når du skal selge bolig. Da dreier det seg mer om å skille seg ut blant andre boliger til salgs. God markedsføring og riktig pris!

Når det gjelder markedsføring anbefales det å lytte til fagpersoner som eiendomsmegleren din. Den personen selger flere boliger hver eneste måned, og vet ofte hva som fungere i ditt nabolag og for din boligtype. Man kan komme med egne innspill, men den viktigste jobben du som boligselger gjør, er å utbedre boligen så godt du kan. Selve annonseproduksjonen, valg av distribusjonsflater og budsjett kan med alt hell overlates til fagpersoner. Bruk heller tiden på å male de siste listene, rydd unna personlige eiendeler, vask vinduer, rengjør uteplassen og gjør boligen din presentabel. Det er mye man kan gjøre selv, som ikke krever håndtverkere. Den som står på mest, og anstrenger seg for at boligen skal se finest ut, får som regel høyest pris til slutt.

Prisen kan også overlates til fagpersoner. Det må i dag utarbeides en takstrapport, og eiendomsmeglerne har gode verktøy til å sette riktig pris. Det er ingen strategi å sette høyest mulig prisantydning, det gjør bare at færre kommer på visning. Setter du for lavt, blir det også feil i den forstand at du er med på å ødelegge ditt eget marked. Riktig pris er nøkkelordet. Hverken mer eller mindre. 

Skal du selge bolig? Her kan du kontakte din lokale &Partnersmegler!