Tid for fjellhytter

Det er enkelt å forstå hvorfor fjellhytter er populære i Norge. Det blander unike naturopplevelser og familietid på et samlingsted utenfor allfartsvei. Turer i høyfjellet, skiturer om vinteren og jaktterreng rett utenfor døren. Ikledd flotte høstfarger, der du enkelt kan ta deg tid alene. Ved spesielle anledninger samle venner utenfor byen, eller være sammen med barna sine i flotte naturomgivelser. Argumentene er mange og mulighetene i Norge enda flere. 

Innen tre timers kjøretur unna alle de fem største byene i Norge finner du etablerte hyttefelt. Der er det hytter fra krigens dager til nye hyttepalass med alle fasiliteter. Som regel er det ulike områder i ulike prisklasser, ofte knytter denne forskjellen seg til avstanden til skitrekket. Men etterspørselen etter hytter uten naboer, med kun adgang til et enkelt skispor, har alltid vært populært.

Et annet utviklingstrekk er at kommuner har, for å tilfredstille etterspørselen, regulert nye hyttefelt i raskt tempo. Det har ført til store positive omveltninger i småsteder med liten eller ingen annen aktivitet enn skog og jordbruk. Plutselig skal det dukke opp servicefunksjoner, serveringssteder, omsetning og arbeidsplasser. Norge har fått et viktig livsgrunnlag utenfor storbyene.

Alternativene på ferdighyhtter er mange. Du kan kjøpe en ferdig regulert tomt, og søke på nettet på ulike hytteprodusenter som gir deg en viss grad av skreddersøm for en forhåndsavtalt pris. De kommer nærmest ferdig innredet, og valgene på hyttemøbler er mange. Dette har vært populært, på grunn av vedlikeholdseffektiviteten, men nordmenn kjøper fortsatt eldre hytter som de pusser oppselv. Det er utrolig hva man får til med en malekost, moderne malerier og noen rimelig møbler fra en onlinekatalog. 

Her kan du se hva &Partners har å tilby deg denne hyttehøsten!