Boligpriser

Boligprisene er 0,5 prosent lavere enn for et år siden.

– Selv om boligprisene normalt faller i november, så var det et større fall enn normalt i år. Alle fylkene hadde nedgang i prisene sist måned, men det er i flere av de største byene vi ser den svakeste utviklingen. Det er nå negativ 12 måneders vekst i stadig flere byer, og det er en trend vi forventer vil vedvare og sannsynligvis forsterke seg i månedene fremover, sier administrerende direktør i Eiendom Norge Christian Vammervold Dreyer.

For Partners kjeden har det vært en oppgang i antall omsetninger fra november i fjor til november i år på to prosent på landsbasis. Vi ser at det er aktivitet rundt på kontorene , men at etterspørselen fra kunder er svært objektavhengig.

-Nylig formidlet vi et oppussingsobjekt i Bærum til over en million over prisantydning. Det var beliggenheten og tomten som ble avgjørende for budgiverne som var fra nærområdet. Andre steder har selgere måtte godta en lavere pris, etter at boligen har lagt ute for salg en stund, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Maren Synnevåg i Partners

Tregere salg
Gjennomsnittlig formidlingstid for boliger var 46 dager i november mot 40 dager i oktober og 38 dager i september. I november 2016 tok salget 36 dager.

Formidlingstiden er definert som tiden det tar fra boligen første gang ble annonsert på Finn.no til den ble solgt. Salgene gikk raskest i Drammen med 25 dager fulgt av Bodø og Hamar med 27 dager.

-Meglerne i Oslo merker at salget er tregere, og at de må smøre boligselgerne med mer tålmodighet. I Asker og Bærum er etterspørselen etter familieboliger fremdeles høy.