Trendfarger for 2024

Hvert år bringer med seg nye trender innen mote, klær og interiør, og 2024 er intet unntak. Valg av farger til hjemmet spiller en stor rolle når det kommer til å skape et hjem som gjenspeiler vår personlige stil, samtidig som man kanskje følger de siste trendene. 

La naturen gi inspirasjon
En dominerende trend som fortsetter å vokse, er bruken av beroligende og harmoniske fargekombinasjoner inspirert av naturen. Det folk vil utforske mer i 2024 er et bredt spekter av ulike grønntoner, friske og freshe blåtoner og myke grå nyanser. Disse fargene bringer frem følelsen av ro og harmoni, som er hentet fra blant annet himmel, hav og skog. Den brune og beige tonen bidrar også til å gi rom for en jordnær varme og trygghet.

Grønt, en beroligende tone
Grønne farger gir umiddelbare assosiasjoner til naturens ro og skaper rom for en avslappende og frisk atmosfære. Farger med røtter i naturen gjenskaper freden du kan finne når du går tur i skogen, og stemningen i hjemmet blir både lett, frisk og beroligende. Noen nyanser passer godt som dempede, behagelige veggfarger, mens andre er friske, gulaktige og oppkvikkende farger. 

Dus og beroligende rosa
Farger i duse farger, slik som dus rosa gir et spennende og harmonisk interiør og noe vi vil se mer av i år. Sammen med denne fargen kan du velge nøytrale nyanser som beige, som bidrar til å skape et balansert uttrykk. Fargerike valg i hjemmet, som for eksempel rosa, kan virke dristig ved første øyekast, men det er det nødvendigvis ikke. Den vakre fargen finnes i et mangfold av nyanser, slik at man enkelt kan finne en tone som harmonerer perfekt med de andre fargene i hjemmet ditt.

Brune nyanser
Fra dype brune toner til lette gyllenbrune toner, gir muligheten til å mikse og matche for å skape et nyanserikt interiør som gir varme og komfort. Nøytrale farger er et godt utgangspunkt uansett hvilken stil du har og kan matche med andre, mer spreke farger. Dette er tidløse og dempede farger, som strekker seg fra gyllen beige til friske gråtoner. Dette vil gi en harmoni til hjemmet, og kombinert med ulike nøytrale farger i samme rom, kan du skape en delikat og sofistikert stemning.

Himmel og hav
En frisk tilføyelse til fargepaletten i hjemmet er rene blåtoner som har assosiasjoner til himmel og hav. Denne nyansen, når den kombineres med en klassisk hvit, viser hvordan små innslag av farge kan ha en stor effekt på interiøret. Når fargen blå brukes i et rom eller på interiør oppleves det som diskret og behagelig, samtidig som det er energigivende. Blå er det perfekte valget for deg hvis du ønsker luftige og tidløse rom!

Kilder: Jotun.no