Slik forvandler du hjemmet til en påskesymfoni!

Nå nærmer den fineste høytiden seg. Helligdagene som bringer Norge fra vinter til vår, fra kvister til knopper, fra snø til blåveis. Det flotte med ulike årstider er at man kan pynte hjemmet for forskjellige anledninger, noe som gir fornyelse og livsgnist gjennom kalenderåret. Her er noen tips for den kommende påsken. 

Symboler

Det er tre hovedsymboler i påsken: Påskeharen, påskeeggene og påskekyllingene.

Påskeharen var opprinnelig et symbol på fruktbarhet, mange gikk gravide inn i denne perioden og det ble feiret med haren som la egg. I moderne tid har dette blitt popularisert gjennom at eggene er av sjokolade eller malte påskeegg til pynt.

Å male påskeegg er en tradisjon som er populær i hele vestlige verden. Det er en morsom aktivitet for familien, men pynter også opp stuen med flotte farger.

Hønen legger masse egg i denne perioden, og da er det heller ikke rart at påskekyllinger er et sterkt symbol. Hvem har ikke smeltet da de ser de lodne små gule dyrene på tv eller den lokale bondegården?

Aktivitet

I høytiden er det naturligvis familien som står i fokus. På hytta eller hjemme er det sikkert noen morsomme brettspill dere har brukt å spille, men for påsken er også en tid for å være original og kreativ. Hva med å lage en påskerebus til barna, der de vinner et påskeegg med godteri. Er familien samlet på kvelden kan man lage en påskequiz med tidskaktuelle spørsmål

På tallerkenen og i glasset

De tradisjonstro spiser påskelam på påskeaften. Her har oppskriftene endret seg med tiden, fra helt tradisjonelt tilbehør til “nymotens” tartar. Uansett hvilken vri du velger, så har vi plukket ut noen gode vin-tips.

Nedenfor finner du et halvt dusin viner, som alle passer til lam, og som byr på meget god kvalitet i forhold til prisen. Alle er i fullsortiment, så da slipper du å gå via bestillingslisten før påske. Den første vinen er på papp, mens resten er på flaske.

DC Black Granite Shiraz 2008, vnr 15461, kr 325, 83 poeng.

Fra Sør-Afrika. Mørk rød på farve med liten blåaktig kant. Dufter lær, røyk, ren og fruktig med undertoner av krydder, blåbær og solbær. Bløte tanniner, god fylde, middels syre og søtlig krydret.

João Pato Touriga Nacional 2007, vnr 80047, kr 110, 84 poeng.

Fra Portugal. Dyp rødfiolett på farve. Fin duft av mørke bær, med hint av lakris, urter og krydder, samt et pikant, kjølig innslag av noe som minner om bark. God fylde med fin syre og passe med garvestoffer til å balansere det hele. Ganske lang ettersmak.

Allesverloren Tinta Barocca 2007, vnr 14698, kr 130, 86 poeng.

Fra Sør-Afrika. Dyp rød på farve med blåaktig kant. Duft av kirsebær, sjokolade og vanilje med innslag av røyk. God fylde med moden og krydret frukt balansert av frisk syre. Lang ettersmak med fine tanniner.

Ch. Mercier Cuvée Prestige 2004, vnr 47081, kr 162, 87 poeng.

Fra Bordeaux. Tett og dyp rød på farve. Fin duft av syrlige solbær med innslag av treverk og krydder. God fylde med pen frukt og passe balanserende syre. Lang ettersmak med tydelige, men fine tanniner.

Seghesio Sonoma Zinfandel 2007, vnr 43993, kr 210, 88 poeng.

Fra California. Dyp rødfiolett på farve. Duft av mørke bær med innslag av krydder, sjokolade og vanilje. Meget god fylde med rik og moden frukt, moderat syre og en lang ettersmak med fine tanniner.

Paris Cornas Granit “30” 2007, vnr 48493, kr 245, 92 poeng.

Fra Rhône. Dyp rødfiolett på farve. Fruktig og flott duft av krekling og bjørnebær, med innslag av kamfer, pepper og urter. God fylde med rik, rå og fersk frukt, passe balanserende syre og en lang ettersmak med tydelige, men fine og modne tanniner. Til å være en ung cornas, er den forbausende tilgjengelig og lettdrikkelig.

(kilde www.klikk.no)

Alkoholfrie alternativer

Eplemost kommer nå i en hel del ulike varianter. Kanskje liker du den litt syrlig? Eller er sødme noe du synes gjør smaksopplevelsen med karamellisert tilbehør komplett? Sjekk hva som finnes av kortreist eplemost i ditt område. En garantert suksess!

Vi ønsker alle en riktig god påske, og minner om flere av våre hyttevinsinger rundt om i landet.

Klikk HER for en oversikt over alle våre fritidsboliger. Velkommen!