Forleng utesesongen

Gjør balkongen eller terrassen klar for stemningsfulle høstkvelder med enkle grep. Pledd, lykter, lysgirlandere eller varmelamper sørger for at de kjøligere høstdagene også kan tilbringes ute.

Høsten er her, men det betyr ikke at utelivet er over.

Det er lov å drømme om indian summer, men det sikreste kortet for å gjøre uterommet høstklart er å skaffe en varmelampe. Varmelamper finnes i mange varianter og størrelser: frittstående eller fastmonterte, gass eller elektrisitet. De enkleste koster noen hundrelapper, og får plass selv på den minste balkong. En levegg vil skjerme, og hjelpe varmelampen å gjøre det lunt.

Dersom utemøblene trenger en utskiftning er det nå kan du gjøre kupp på salg.  Holder utemøblene en sommer til, er alt som trengs noen varme pledd og myke puter. Lysgirlandere og lykter skaper stemning selv om høstmørket har senket seg.

Sommerblomstene bør skiftes ut med planter som tåler kjøligere temperaturer. Høstasters og frilandskrysantemum tåler godt norsk høstvær, og finnes i mange farger. Høstasters blomstrer helt til oktober, frilandskrysantemum holder seg til frosten kommer. Vintergrønne Pernettya får vakre, runde bær i hvitt, lilla og rosa.

Lovisa_Sigurdsson-500x750

Lyng er den største høstklassiskeren. Den mest populære er den vakre Erica-lyngen, men dersom du ønsker at lyngen skal pryde uterommet lenge, skal du velge Calluna-lyng. Den har blomster som sitter på hele vinteren.

Skal du selge bolig i høst? Et innbydende uterom vil alltid gjøre boligen mer attraktiv. Derfor er det smart å vise potensielle kjøpere at dette arealet også kan brukes utenfor sommersesong.

– Dersom du har en balkong, terrasse eller hage er mitt råd å overdrive kosen som bare det. Ta fram alt du har av utemøbler, pynt med blomster, legg treheller, tepper, pledd, lykter … you name it, sier Lovisa Sigurdsson, partner og eiendomsmeglerfullmektig ved Nordvik & Partners Bislett.

– Det gjelder også om du skal selge høst eller vinter. Selv om du ikke selv bruker utearealet da, bør du vise det at kan brukes.