Årets heteste julepynt

EKSPERTEN: Tone Kroken er en av Norges mest brukte interiørstylister. Foto: Yvonne Wilhelmsen/Lazydays.no

Desember er måneden vi inviterer flest gjester hjem, og da skal boligen skal stå fram i all sin juleskrud .

Trenger julepynten en oppgradering i år? Eller kanskje du har lyst til å prøve en helt ny stil?

Interiørstylist Tone Kroken står bak Lazydays.no og er en av de mest brukte interiørstylistene i magasin-Norge. Vi ba henne komme med noen gode råd:

– Hvilke trender er de heteste på julepyntfronten i 2017?

– Jeg holder en knapp på rosa og glam og rock’n roll i år. Det skal være delikat og lekkert, eller lekent og eksotisk. Selv skal jeg pynte med rosa i år.

– Hva gjør vi da med den gamle julepynten?

– Behold det som er hvitt og gull og sølv,  det passer fint med rosa. Å blande gull og sølv er også veldig trendy. Den andre pynten kan du bruke på en annen måte. Ta de røde og grønne julekulene og legg dem på et fat med kubbelys, eller ha dem i en glassbolle, for eksempel. Og så kan du jo ha forskjellig stil i forskjellige rom.

Glam og rock’n roll betyr sprelsk og utradisjonell juletrepynt i form av veteranbiler, sirkusdyr, kaffemaskiner, veskehunder, flamingoer, muffins … det meste er lov. De mest trendy interiørbutikkene er fulle av slik julepynt i år.


GØYAL GLAM: Det finnes ingen grenser om du går for rocka glam. Foto: Shishi

– Ellers er juvelfarger veldig in. Smaragdgrønt, rubinrødt, mørkelilla, sier Kroken.

Det er selvsagt også lov å holde seg til det du har. Den klassiske julepynten går aldri av moten, fordi julen er en høytid preget av tradisjon og minner.

– Hva tenker du om plastjuletrær? Er det innafor?

– Absolutt! Men kjøp et skikkelig et. De fineste ser ikke ut som plast i dethele tatt. Jeg anbefaler Shishis plasttrær, de er rålekre. Jeg bruker ikke annet, jeg. For meg som er allergiker er det et eventyr å kunne bruke plastjuletrær, sier Kroken.

Flere tips fra interiørstylist Tone Kroken her: www.lazydays.no / @tonekrok